În desfășurarea instruirilor și acordarea asistenței participanților, echipele Centrelor de Dezvoltare a Carierei utilizează urmatoarele instrumente: organizarea activităților individual și în grup, prezentarea și analizarea studiilor de caz, organizarea jocurilor de rol, prezentări și discursuri în public, dezbateri, jocuri cognitive și distractive, starbursting vs. brainstorming, simulări, activități de team-learning, autoevaluarea, sesiuni de înregistrare video, etc.

Instruiri în antreprenoriat

Instruirea în antreprenoriat este un curs atît de inițiere în afaceri micro, mici și mijlocii, cît şi de suport în lansarea propriei afaceri.

Scopul cursului este de a dezvolta abilitățile antreprenoriale și competențele manageriale ale participanților, în vederea promovării culturii de business și oferirea suportului în lansarea afacerilor micro, mici și mijlocii.
Cursul are o abordare practică prin faptul că acesta îmbină metoda clasică de instruire, urmată de o perioadă de mentorat în elaborarea planului de afaceri și lansarea afacerii.

De asemenea, Centrele SYSLAB de Dezvoltare a Carierei din Chișinău, Bălţi, Rezina, Cahul şi Comrat oferă informații și cunoștințe valoroase privind mediul de afaceri în localitatea Dvs, oportunitățile de finanțare existente, suport in testarea ideii de afaceri, urmat de planificarea afacerii, înregistrarea întreprinderii și alte aspecte practice ce ţin de cadrul legal, organizarea şi gestionarea resurselor umane, planificarea şi raportarea financiară, planificarea şi implementarea activităţilor de marketing, etc.
Asistenta este oferita in grup si individual, pe o durata de pina la 4 luni.

Instruiri în căutarea de job

Instruirile care au drept scop asistarea şomerilor să-şi găsească un loc de muncă relevant, sunt organizate în unul din următoarele formate:
- Instruire în grupul de bază – asistenţă în grup; orar zilnic cu instruiri, simulări, team building-uri (9.00 - 17.00, sau 8:00-16:00), pe o durată de pînă la 4 luni
- Job Club – asistenţă în grup; 2 zile pe săptămână (2 ore/zi)
- Consiliere individuală – asistenţă individuală după un program stabilit în prealabil
cu un consilier în carieră (1 oră/zi)

Instruirea in grupul de bază cuprinde următoarele module:
- Harta competențelor
- Anunțuri de job/Scrisoare de aplicare/Scrisoare de motivare
- CV-ul de succes
- Branding-ul personal
- Tehnici de prezentare
- Vizite la companii
- Abilități de comunicare
- Crearea de rețele
- Tehnici de convorbire la telefon
- Interviul
- Vânzări de succes
- Managementul timpului
- Curs Microsoft Excel
- Lucrul în echipă
- Exprimarea corectă